fbpx
Facebook

10 Facebook nasvetov in idej za prihajajoče praznike

Prihajajo najlepši časi v letu. Prihaja veseli december in z njim tudi prazniki. Sedaj je tudi zadnji čas za pripravljanje kampanj in strategij.

Tukaj imate 10 trženjskih nasvetov in idej za nakupovalno mrzlico, ki prihaja v decembru.

Začnite izdelovati strategijo že danes

Prazniki in nakupovalna mrzlica po nakupih daril bodo tukaj, preden se boste sploh zavedali. Naredite strategije marketinga. Ne dovolite, da tako veliko priložnost zamudite zaradi zmešnjave, ker nanjo ne boste pripravljeni pravi čas.

Okrasite svojo poslovno facebook stran

Naj vaš domači dom ne bo edina stvar, ki jo boste okrasili med prazniki. Pripravite si slikovna gradiva, ki bodo v smislu veselega decembra in naj bodo v smernicah vaših trženjskih strategij. Pripravite tudi nove naslovnice in nove avatarje za svoje facebook strani.

Pripravite razne nagrade in natečaje

Ne poznam osebe, ki ne bi rada videla, da lahko brezplačno osvoji nagrade. To je sicer odvisno od vaše industrije, v kateri ste, ampak je to vaša odlična priložnost, da boste povečali dejavnosti na socialnih platformah.

Če boste naredili dobre strategije in nagrade boste pridobili veliko novih sledilcev in ravno ti sledilci in njihova interakcija bo privabila še veliko drugih. S tem pa si boste povečali vidnost na samem omrežju in s tem tudi prodali veliko več.

Podprite dobrodelno delo

Prazniki so čas za dajanja. Držite akcijo, ki bo podpirala vašo najboljšo dobrodelno organizacijo. Poleg tega spodbujajte svoje privržence k prostovoljstvu ali pomoči ljudem v stiski.

Začnite s plačljivim oglaševanjem

Če še niste skočili v uporabo plačljivih oglaševanj na facebooku, je zdaj pravi čas. Povečajte prepoznavnost svojega podjetja in s pravilnimi strategijami oglaševanja pridobite vesele kupce v veselem decembru. S tem si boste pridobili nove sledilce in povišali svojo prodajo.

Spremljajte “trending” veselega decembra

Spremljajte, kateri so najbolj popularni pogovori na facebooku. K temu priredite svoje vsebine in #hashtage. To vam bo pomagalo, da se vaša vsebina prikazuje pred več uporabniki.

Spodbujajte svoje sledilce, da delijo z vami zgodbe

Socialna omrežja so mišljena, da so socialna. Spodbujajte svoje sledilce, da sodelujejo v pogovoru o njihovih najboljših običajih za praznike.

Recimo: ljudje ljubijo “ta zadeva proti tej zadevi” vprašanja, ki jim spodbudi sodelovanje v pogovoru.

Primer: Kaj najraje jeste ob prazniku? Zdravo hrano ali vse samo, da je dobro? Komentirajte svoje argumente!

Delite praznične trike in nasvete

Dodajte ustvarjalne objave, ki bodo vaše sledilce navdušile za praznike. Delite zimske recepte za peko sladic ali informacije o dekoraciji. Veliko bolj bodo delili, če boste imeli vsebine koristne in pomembne.

Podajte svojim sledilcem pogled v zakulisje

Pokažite svojim sledilcem ekskluzivne novice o zakulisju, kot so: slike okrašenega podjetja, dogodke, zabave …

Spremljajte vaš uspeh

Ne pozabite spremljati in analizirati vaše strategije. Ocenite, kako donosne so bile oglaševalske akcije. Spremljate obiske spletne strani in od kod prihajajo.

avtorJerneja Lobnik Ornik
Odgovorna urednica
Jerneja je strokovnjakinja na področju digitalnega marketinga, oblikovalka spletnih strani, grafična oblikovalka, predavateljica in avtorica spletnih vsebin. Vizionarka, načrtovalka in graditeljica novih, boljših spletnih izkušenj. Ima več kot 10 let izkušenj z izdelavo spletnih mest, mediji, grafičnim oblikovanjem in digitalnim marketingom. Je projektno usmerjena oseba, vedno teži k izboljšanju obstoječega stanja in dosegu cilja. Izdelala je že ogromno avtorskih projektov, med drugim tudi tiskane revije in spletne portale. Je zelo intuitivna in optimistična, v ljudeh pa vedno iščem njihov potencial. Verjame v zmago s povezovanjem in širjenjem znanja ter izkušenj.

Dodaj odgovor