fbpx
SEO optimizacija

3 nasveti, da se bo vaša spletna stran pojavljala višje na Googlu

seo

Bi želeli prodati več svojih izdelkov in storitev?

Eden boljših načinov, kako prodati več svojih izdelkov ali storitev, je zagotovo ta, da poskrbite, da se bo vaša spletna stran pojavljala visoko na Googlu. Nakupovalne navade so se v zadnjih letih namreč močno spremenile. Ko iščemo nek izdelek ali storitev, prve informacije običajno iščemo na Googlu. Izdelek oziroma storitev največkrat kupimo od tistega podjetja, katerega spletna stran se je pojavila na prvi strani zadetkov na Googlu.

Če želimo, da se bo naša spletna stran pojavljala visoko na Googlu, moramo najprej narediti analizo ključnih besed. To pomeni, da preverimo, pod katerimi ključnimi besedami ljudje iščejo naše izdelke in storitve. Zelo veliko podjetij, posameznikov in tudi podjetij, ki se ukvarja z izdelavo spletnih strani, naredi napako, ko ne opravi podrobne analize ključnih besed. Kako narediti analizo ključnih besed, izveste v mojem videoposnetku na https://youtu.be/BNoUCYtaZJ4. Do videoposnetka pridete tudi tako, da v Youtube vpišete ‘analiza ključnih besed’.

Ko najdete ustrezne ključne besede, morate za vsako ključno besedo ustvariti podstran. Za primer poglejmo spletno stran našega podjetja. Ukvarjamo se z izdelavo spletnih strani, optimizacijo spletnih strani, Google oglaševanjem, izdelavo spletnih trgovin, prevajanjem … Za vsako ključno besedo smo na naši spletni strani ustvarili posebno podstran. Naj navedem samo nekaj primerov:

www.gorec.si/izdelava-spletnih-strani
www.gorec.si/optimizacija-spletnih-strani
www.gorec.si/google-oglasevanje
www.gorec.si/prevajanje
www.gorec.si/izdelava-spletne-trgovine

V nadaljevanju vam bom podal 3 nasvete, kaj morate narediti, da se bo vaša spletna stran uvrščala višje na Googlu. Če boste upoštevali samo te tri nasvete, bo vaša spletna stran bolje optimizirana za Google kot 90 odstotkov spletnih strani v Sloveniji. Seveda to še ne pomeni, da se bo vaša spletna stran pojavljala na prvi strani Googla. Optimizacija spletnih strani je namreč kar zapletena stvar, pri kateri moramo upoštevati veliko dejavnikov. Eden pomembnejših je pridobivanje zunanjih povezav. O tej temi sem napisal obsežen članek za prvo številko revije Internet.

Celoten članek najdete v prvi številki revije INTERNET.

avtorTomaž Gorec
SEO
Tomaž je podjetnik, solastnik več podjetij in ustanovitelj podjetja Gorec d.o.o., ki ima v lasti več spletnih strani oz. spletnih portalov. Glavna dejavnost, s katero se ukvarja je SEO optimizacija - optimizacija spletnih strani. Svojim naročnikom poskuša zagotoviti čim višje uvrstitve v iskalniku Google.