fbpx
E-izobraževanjeVSEBINA & KOMUNIKACIJA

4 načini, kako lahko mali podjetniki izkoristimo sodobno izobraževalno tehnologijo

e-izobraževanje

Če je bilo e-Izobraževanje strank še pred desetletjem rezervirano zgolj za velike organizacije z budžeti po več 10 tisoč evri, je tehnologija v zadnjih letih prinesla številne novosti tudi za manjše organizacije in samostojne izvajalce, ki sedaj lahko svoje znanje svojim strankam ponudimo zgolj za investicijo nekaj 10 evrov na mesec, kolikor nas stanejo spletne platforme in e-Orodja za pripravo in distribucijo e-Izobraževalnih programov.

In ne samo da so se orodja pocenila, postala so tud-i mnogo bolj uporabniku prijazna, tako da ne potrebuješ biti ravno računalniški strokovnjak, da lahko svoje spletne programe pripraviš in izvedeš tudi sam, v lastni režiji.

In če marsikdo ob besedni zvezi »spletno izobraževanje« pomisli predvsem na avtomatizirane spletne tečaje, sodobna izobraževalna tehnologija ponuja raznolikost formatov in (poslovnih) modelov, tako da lahko vsak izobraževalec, coach, svetovalec, ki svoje storitve ponuja na trgu (eduPodjetnik), najde ustrezen format zase.

Štirje (najbolj tipični) primeri, kako lahko tehnologijo izkoristite za vaš izobraževalni, coaching, svetovalni oz. edukacijski biznis – ali eduBiznis, na kratko.

Več v drugi številki revije INTERNET.

avtorMarija Maruša Jovanović
E-IZOBRAŽEVANJE
Marija Maruša Jovanović, samostojna svetovalka za spletna izobraževanja Maruša pravi: »Verjamem, da ima sodobna tehnologija moč, da se znanje širi hitreje, ceneje – učinkoviteje! Pa še zabavno je!« Zato je na misiji širjenja spletnega učenja in poučevanja, s čimer želi omogočiti večjo dostopnost do izobraževanj (zlasti v slovenskem jeziku). V svoje spletne izobraževalnce programe je tako zapakirala svojih 15 let (samo)izobraževanja o izobraževanju odraslih, 7 let neposrednega dela v (korporativni) eLearning industriji, 8+ let izkušenj v izobraževalnem marketingu in 3 leta v lastnem edukativnem biznisu … ter ves svoj eLearning entuziazem - da sodobna (izobraževalna) tehnologija lahko služi tudi tvojemu (malemu, solo, coaching, predavateljskemu, svetovalnemu ... ali bodočemu) eduBiznisu!