fbpx
ChatbotDRUŽBENA OMREŽJA

5 glavnih prednost i uporabe chatbotov pri Facebook Messenger marketingu

chatbot messenger

Messenger marketing s pomočjo chatbotov je ena najvplivnejših taktik, ki jih imamo danes na voljo v svetu digitalnega marketinga. Chatboti seveda niso edinstveni za Messenger, pri Messenger marketingu pa dodajo atomsko moč sicer povprečni izkušnji sporočanja.

Messenger marketing je Facebookov pogovorni kanal za doseganje posameznikov s ciljnimi sporočili, chatboti pa so avtomatizirani programi za sporočanje, ki simulirajo pogovore, postavljajo vprašanja, zbirajo povratne informacije, segmentirajo uporabnike, rezervirajo termine, priporočajo artikle, omogočajo prenos datotek, preusmerjajo potencialne kupce na ciljne prodajne strani …

Tako kot e-pošta se lahko tudi Facebook Messenger uporablja kot marketinško orodje za ohranjanje stika s strankami in potencialnimi strankami. Z Messengerjem pošiljamo sporočila posameznim uporabnikom.

Ali ni to podobno marketingu po elektronski pošti?

Da in ne. Koncept je pri obeh enak – kontakt prejme digitalno sporočilo od podjetja. Toda v praksi je zelo drugače. Messenger sporočila so pogovorna, interaktivna in instantna. Ljudje se na sporočila v Facebook Messengerju odzivajo v rekordno visokih številkah. V povprečju sporočila, poslana prek Facebook Messengerja, odpre 80 odstotkov ljudi, CTR pa se giblje med 20 in 30 odstotki.

Chatboti torej prinašajo mnogo prednosti.

Katere so te prednosti si lahko preberete v drugi številki revije Internet.

avtorKaja Haler
DRUŽBENA OMREŽJA
Kaja je že kot najstnica veliko noči prebedela za računalnikom in preučevala neskončne možnosti, ki jih internet ponuja. Pri 21. letih je odprla svojo prvo spletno trgovino in začela spoznavati digitalni marketing. Skozi leta se je le ta močno spreminjal in vedno je iskala nove, boljše načina spletnega oglaševanja. Svoj fokus trenutno posveča Facebook Messenger marketingu, ki s pomočjo chatbotov uporabnikom prinaša novo in zanimivo izkušnjo, podjetjem pa vrhunske rezultate. Da bi bil prehod v neznano lažji pa z veseljem deli svoje znanje in izkušnje.