fbpx
Linkedin

5 korakov do učinkovite uporabe LinkedIna

linkedin manca korelc

LinkedIn, profesionalno družbeno omrežje, postaja počasi, a vztrajno vse bolj priljubljeno tudi v slovenskem prostoru. Mnogo uporabnikov se je že pogumno podalo v svet virtualnega mreženja, pa vendar med brskanjem po vsebini in raziskovanjem med podjetji vidim še ogromno priložnosti.

LinkedIn v številkah

Preden prehodimo 5 korakov, ki nas popeljejo do učinkovite komunikacije na LinkedInu, spoznajmo njegovo ozadje v številkah: ima že več kot 575 milijonov uporabnikov, 260 milijonov je aktivnih na mesečni ravni in 40 % od teh LinkedIn uporablja vsak dan. Le 3 milijoni uporabnikov vsebino delijo vsak teden in zgolj 0,2 % je na LinkedInu objavilo članek z LinkedInovo platformo.

Slednji številki razkrivata mnoge neizkoriščene vsebinske priložnosti. Na LinkedInu še ni prevelike zasičenosti vsebine, zato je zdaj pravi trenutek, da pričnete redno komunicirati.

Kako učinkovito uporabljati družbeno omrežje LinkedIn pa v prvi številki revije INTERNET.

avtorManca Korelc
DRUŽBENA OMREŽJA
Manca je magistrica in trenerka za komuniciranje na družbenih medijih, strokovnjakinja digitalnega marketinga in dobra poznavalka LinkedIn z izredno ljubeznijo do jezer in vodi projekt “Moja jezera”. V zadnjem letu predvsem pomaga posameznikom v B2B podjetjih uporabljati LinkedIn kot orodje za komunikacijo. Kariero v digitalnem marketingu je začela pred 11 leti. Napisala je več kot 160 člankov o digitalnem marketingu in družbenih omrežjih, med drugimi objavljeni v Marketing magazinu, Financah ter revijah Direktor, Lipov list in Gost.