fbpx
MARKETINŠKI TRENDIVideo marketing

5 razlogov, zakaj vključiti video

Družbena omrežja narekujejo dejanski potek komunikacije med ljudmi. Na družbenih omrežjih ljudje konstantno prejemamo informacije, pomembno pa je, koliko teh informacij pomnimo dalj časa. Vedno več podjetij uporablja video vsebine kot del svojih kampanj, saj je dokazano, da video poveča doseg.

1.Zgodba

Zgodba je tista, zaradi katere bo nekdo pogledal vaš video, zato je prav, da je video prepričljiv že na prvi pogled. Pomembno je tudi, da v njem pripovedujete iskreno zgodbo, saj se le tako lahko vaše potencialne stranke poenotijo z vami in vašim produktom oziroma storitvijo.

2. Vzbujanje pozornosti

Video vsebina pritegne več naše pozornosti kot fotografija. Komu se še ni zgodilo, da je listal po družbenih omrežjih, medtem pa ga je zmotil video in tega ni pogledal? Večinoma je odgovor enak, prav zato je video toliko bolj učinkovit kot samo slika.

3. Večanje konverzij

Če ljudje pogledajo vaš video do konca, veste, da kažejo določeno zanimanje za nakup vašega izdelka ali storitve. Mnogo konverzij je mogoče izpeljati, ko na konec videa dodamo na primer oznako »vas zanima več?«. Tako se lahko tudi lažje usmerite na svoje potencialne stranke glede na interes, česar pri slikah ne morete ugotoviti.

Celoten članek lahko preberete v tretji številki revije Internet.

avtorLuka Kosi
vplivnostni marketing
Luka se je že v času srednje šole zanimal za podjetniške vode. Navdih je vedno našel v ljudeh, ki so s trmo, zagnanostjo ter strastjo ustvarili uspešno podjetniško pot. Zaradi negotovosti, si ni upal niti pomisliti kako je, ko si odvisen sam od sebe, od svojih idej ter od svojih odločitev. Kar hitro po srednji šoli, v času študija, pa je začel svojo podjetniško pot s prijateljem. Odločila sta se, da bosta zaradi želje po kreativnosti ustanovila svojo oglaševalsko agencijo, ki bo v veliki večini temeljila na oglaševanju preko družbenih omrežij, to pa nadgrajevala z influencerji, ljudmi katerih celoten potencial je v Sloveniji ostal skrit. Pot, na katero se podaš z namenom ustvarjati, je mnogokrat pogojena z neuspehi, iz katerih se je najlažje učiti pa čeprav so neprijetni, kljub temu pa je mnenja, da se ključ do uspeha skriva v ljubezni ter strasti do tega kar delaš.