fbpx
E-mail marketingMARKETINŠKI TRENDI

8 nasvetov za pisanje odličnih e-mailov

email marketing

Pogosto slišim od podjetij, da e-mail marketing ne deluje ali da celo ne pošiljajo e-mailov zaradi prepričanja, da bodo s pošiljanjem nadležni ali vsiljivi. Če boste pisali vsebino, ki je zanimiva za prejemnike, in vse skupaj ustrezno marketinško načrtovali, nikakor ne boste nadležni in tudi rezultati bodo vidni.

E-mail marketing je najmočnejši marketinški kanal in prinaša najboljše rezultate glede na vložek. A le če je dobro načrtovan in če je vsebina elektronskih sporočil dobro napisana, da vas prejemniki iz nje bolje spoznajo, se povežejo z vami in pridobite njihovo zaupanje. Vsebina je kraljica e-mail marketinga in prav od vsebine je odvisno, ali bodo prejemniki vaše e-maile prebrali in na koncu naredili to, kar želite

Univerzalnega recepta ni

Vsaka ciljna skupina je specifična, vsaka zgodba podjetja je unikatna. Najti morate svoj stil pisanja e-mailov in z njim predstaviti svojo zgodbo. Pri pisanju e-mailov imejte vedno v mislih tudi cilj, ki ga želite doseči s sporočilom, in vedno se vprašajte, kakšen vpliv bo imel e-mail na prejemnika in kaj bo pridobil z branjem.

Tudi vi se lahko z nekaj vaje naučite pisati e-maile, ki jih bodo prejemniki z veseljem pričakovali in prebrali. V nadaljevanju delim z vami nekaj nasvetov za pisanje učinkovitih e-mailov.

Celoten članek lahko preberete v tretji številki revije Internet.

avtorLea Petrej
VSEBINSKI MARKETING
Lea ima 15 let izkušenj na področju marketinga in je uspešno svetovala mnogim slovenskim in tujim podjetjem iz različnih dejavnosti. Skozi številne projekte je pridobila širok nabor znanj, predvsem na področju strateškega marketinga, PR, e-mail marketinga, pisanja vsebin, direktnega marketinga. V zadnjih letih se je osredotočila na digitalni marketing, predvsem na celovito strateško načrtovanje nastopa podjetij na spletu, vsebinski marketing, družbena omrežja. Rada sprejema nove izzive in z veseljem pomaga podjetjem pri marketinških izzivih.