fbpx
Instagram

Ali vam Instagram profil vašega podjetja prinaša dobiček?

Instagram revija Internet

Si predstavljate, da bi lahko svoje izdelke/storitve oglaševali brezplačno? Na omrežju, kjer bi vam sledili potrošniki, ki jih vaše storitve zanimajo? Kjer bi jih lahko obveščali o svoji ponudbi na nevsiljiv način ter se z njimi tudi povezali? Bi si želeli na ta način zvišati svojo prodajo? Če ste na ta vprašanja odgovorili z DA, potem naj vam povem, da niste edini. In da se boste, ko vam povem, s čim lahko to dosežete, verjetno posmehnili, saj ta način že poznate. Govorim namreč o Instagramu. »Pa saj to poznam,« ste verjetno pomislili. Seveda, saj ne živite pod kamnom. A naj vam postavim še nekaj vprašanj (obljubim, ta so zadnja).

Ali vam Instagram profil vašega podjetja prinaša dobiček? Ali prek njega usmerjate ljudi v nakup svojih izdelkov/storitev? Ali ste dan za dnem znova presenečeni nad pozitivnim izkupičkom, ki vam ga prinaša? Če ste na ta vprašanja odgovorili z DA, naj vam čestitam!

Tega članka vam od tod dalje ni treba brati. Če pa ste na vprašanja odgovorili z NE, je problem najverjetneje v tem, da ne izkoriščate potenciala, ki vam je ponujen.

Verjetno se potenciala tega socialnega omrežja ne zavedate ali pa je problem v tem, da ne veste kako pristopiti. V vsakem primeru lahko to spremenite. Potrebno se je zavedati, da boste morali v Instagram profil vložiti veliko truda. Veliko več kot pred npr. dvema letoma.

Prav zaradi nenadnih sprememb algoritma sta ure truda in spretnost toliko bolj pomembni sestavini našega recepta. Nikakor ne bo takoj uspelo, niti odziv potrošnikov ne bo takoj velik oziroma viden. Vendar pa se zavedajte tudi, da boste po pravilno usmerjenem trudu nad rezultati presenečeni.

Smernice za uspeh na Instagramu vam je Gregor zaupal v prvi številki revije INTERNET.

avtorGregor Klar
Trženje preko spleta