fbpx
BODITE VIDNI V GOOGLUE-mail marketing

E-mail marketing začnite izvajati že pred izdelavo spletne strani

e-mail marketing

O e-mail marketingu začnemo govoriti, ko začnemo uporabljati oz. pošiljati elektronsko pošto več prejemnikom hkrati za namen informiranja, izobraževanja, promocije, prodaje in gradnje odnosa z našimi potencialnimi in obstoječimi kupci izdelkov ali storitev. Za izvajanje pa potrebujemo bazo e-mail kontaktov in seveda primerno orodje za izvajanje e-mail marketinga.

Danes ni več dovolj, da si le pridobite bazo e-mail kontaktov, ampak je pomembneje, da je ta baza kakovostna. To pomeni, da e-maili obstajajo, prejemniki pa so odzivni, odpirajo vašo elektronsko pošto, klikajo na povezave in se ne odjavljajo od prejemanja vaše elektronske pošte.

Bazo e-mail kontaktov si lahko gradimo na 3 načine:

Nakup baze kontaktov

Četudi je ta način najhitrejši, si z njim ne boste zagotovili kakovostnih kontaktov. Po uvedbi GDPR maja 2018 pa ta pristop zelo odsvetujem, še posebej če imate opravka s končnimi potrošniki. Brez njihovega dovoljenja jim ne smete pošiljati elektronskih sporočil. Če to počnete, obstaja verjetnost, da se bodo najprej odjavili od prejemanja, prej ali slej pa se kdo najde, ki vas tudi prijavi, in potem vas lahko doleti tudi denarna kazen.

Izvoz kontaktov

Če poslujete v B2B segmentu in so vaši prejemniki podjetniki ali zaposleni v podjetjih ali organizacijah, si svojo bazo kontaktov lahko gradite tudi z izvozom kontaktov iz poslovnih imenikov ali spletnih strani. Pri tem pa bodite pozorni, da so pridobljeni e-mail naslovi generični (npr. info@, prodaja@, marketing@ …) in ne vsebujejo osebnih podatkov…

Celoten članek si lahko prebereta v drugi številki revije INTERNET.

avtorMarko Petrej
E-MAIL MARKETING