fbpx
INTERVJU

INTERVJU: KATJA KRAŠKOVIC – GEA College – sodobna, butična poslovna šola

Gea College

Učimo veščin podjetništva, menedžmenta in marketinga. Poleg mednarodno akreditiranih dodiplomskih, podiplomskih študijskih programov in inkubatorja izvajamo poslovne treninge, usposabljanja ter delavnice za podjetja in njihove zaposlene. V izobraževalnem procesu smo zavezani k spodbujanju podjetniške miselnosti in razvoju kompetenc 21. stoletja. Naš cilj je, da ob koncu študija pri nas izžarevate drugačnost, sejete inovativnost in drznost, živite podjetnost in s tem poskrbite za svojo prepoznavnost.

Katere možnosti izobraževanja ponuja Gea College?

“GEA College je poslovno-podjetniška šola, ki je lahko vaš izobraževalni partner v celotnem življenjskem oz. poslovnem obdobju. Začnete lahko na formalnih študijih Centra višjih šol (osem študijskih dvoletnih bolonjskih
programov) ali Fakultete za podjetništvo, kjer najdete tako dodiplomski kot podiplomski študij. Hkrati lahko razvijate idejo v našem inkubatorju. Po formalnem študiju lahko nadaljujete z našimi akademijami in seminarji ali pa v sklopu poslovno-izobraževalnega centra pripravimo ‘tailor-made’ programe za podjetja. Lahko začnete tudi obratno in začnete s krajšimi izobraževanji ter se kasneje odločite za formalni študij. Tega lahko opravite tudi modularno in v svojem tempu, vse skupaj s poudarkom na podjetništvu in še bolj pomembno, na podjetniški miselnosti. Ko ste prišli do stopnje, ko imate veliko izkušenj in želite visoko intenzivnost in velik izziv, pa se lahko odločite še za MBA, ki ga izvajamo skupaj z University of New York in Prague (UNYP).”

Pri vas so študirali zdaj uspešni podjetniki iz vse Slovenije. Ali je kdo pri svojem delu še posebej uspešen?

»Na GEA Collegeu se je kalilo veliko posameznikov, med katerimi so danes tako uspešni podjetniki kot gospodarstveniki in direktorji. Vsak od njih se dobro znajde na svojem področju in to nam je najbolj pomembno. Veseli nas, da smo jim omogočili vsaj en del mozaika, ki ga lahko vstavijo v svoje uspešno življenje. Ob imenovanju bi lahko naredila komu krivico, saj je kar nekaj takih, ki se ne izpostavljajo, pa so prav tako izjemni. Smo pa na obširen seznam zelo ponosni. Izjemno pomembno nam je, da skušamo ostajati v stiku z našimi diplomanti in jih prosimo za pomoč, saj ravno od njih dobivamo zelo pomembne povratne informacije o našem delu ter o smernicah na trgu dela, ki bi jim kot izobraževalna ustanova v prihodnje lahko sledili.«

Kaj je prednost študija na Gea Collegeu? V čem se Gea College razlikuje od javnih fakultet?

“Naša prednost je naša butičnost, majhnost, če želite. S tem lahko izpolnjujemo obljube študentkam in študentom, da tu ne bodo zgolj številke. Izjemno pomembno se mi zdi, da s študenti vzpostavimo osebni stik. Tako poskrbimo za njihovo boljše počutje, mi pa ves čas lahko črpamo povratne informacije o našem delu in se tako lahko izboljšujemo.

Druga, morda še pomembnejša prednost je praktično usmerjen izobraževalni koncept. Kot šola s poudarkom na podjetništvu moramo študentom zagotavljati nenehen stik in izkušnje z realnim sektorjem, saj si le tako lahko že med študijem ustvarijo predstavo o tem, kaj jih čaka kasneje. Da ne izgubljam besed o drugih pozitivnih učinkih učenja na realnih primerih, soočanja z realnimi izzivi podjetij, novih metodah poučevanja in tako dalje.”

Digitalizacija je danes glavno vodilo podjetništva. Kako na to pripravljate svoje študente?

“Metode poučevanja se z leti spreminjajo, na GEA Collegeu je že dolgo v ospredju študent. Stari modeli poučevanja imajo v ospredju učitelja in njihov pomen. S spremembami pa so prišle tudi nove metode dela, podpornega okolja za študij in digitalne povezanosti…”

Celoten intervju  si lahko preberete v tretji številki revije INTERNET.

avtorJerneja Lobnik Ornik
Odgovorna urednica
Jerneja je strokovnjakinja na področju digitalnega marketinga, oblikovalka spletnih strani, grafična oblikovalka, predavateljica in avtorica spletnih vsebin. Vizionarka, načrtovalka in graditeljica novih, boljših spletnih izkušenj. Ima več kot 10 let izkušenj z izdelavo spletnih mest, mediji, grafičnim oblikovanjem in digitalnim marketingom. Je projektno usmerjena oseba, vedno teži k izboljšanju obstoječega stanja in dosegu cilja. Izdelala je že ogromno avtorskih projektov, med drugim tudi tiskane revije in spletne portale. Je zelo intuitivna in optimistična, v ljudeh pa vedno iščem njihov potencial. Verjame v zmago s povezovanjem in širjenjem znanja ter izkušenj.