fbpx
POKLICI PRIHODNOSTIVSEBINA & KOMUNIKACIJA

Iskan poklic prihodnosti – Blockchain programer/ka

Povečana uporaba blockchain tehnologij zahteva tudi nove profile in znanja programerjev.

Poznate programski jezik Solidity ali Hyperledger composer? Potem ste največji frajer.

Povečana uporaba blockchain tehnologij zahteva tudi nove profile in znanja programerjev.

Kot lahko preberemo na spletni strani podjetja Facebook, Amazon, IBM in Microsoft, trenutno iščejo strokovnjake z znanjem programiranja za blockchain tehnologije. Takšne strokovnjake iščejo tudi velike banke z Wall Streeta, na primer JPMorgan. Dejansko so torej na lovu vsi, ki se podajajo na področje blockchaina.

Čeprav je trenutna cena bitcoinov le ena tretjina vrednosti na vrhuncu pred letom dni, so cene strokovnjaka za blokovno-tehnološko tehnologijo, na kateri temeljijo kriptovalute, skočile v nebo. Po podatkih US Hired Global Statistics, ki strankam pomaga najti tehnološke strokovnjake, razvijalci z znanjem jezika Solidity (jezik “Smart Deals”) zaslužijo povprečno med 150.000 in 175.000 dolarjev na leto.

Več vam je Mirjana zaupala v novi številki revije INTERNET. 

avtorMirjana Ivanuša
POKLICI PRIHODNOSTI
Mirjana Ivanuša je: - na Fakulteti za komercialne in poslovne vede Celje je v študijskem letu 2018/2019 kot nosilka izvedla predmet Uporaba blockchain tehnologije in kriptovalut. - sodna izvedenka za ekonomijo, kadrovsko funkcijo in podjetništvo; - kadrovska in poklicna svetovalka; - predavateljica predmetov s področja upravljanja človeških virov; - predsednica Društva kadrovskih delavcev Maribora; - članica Regijskega sveta malih hotelirjev pri Štajerski gospodarski zbornici (ŠGZ); - članica Regijskega sveta poslovnih žensk in podjetnic pri ŠGZ; - avtorica knjig s področja upravljanja človeških virov.