fbpx
Video marketing

Izkoristite moč videa: YouTube

Vedno več uporabnikov interneta raje gleda YouTube, kot televizijo. Danes namreč na YouTube najdete veliko uporabnih vsebin, ki jih lahko gledate, ko imate čas in sami izbirate, kaj boste gledali.

Zakaj uporabiti YouTube za posel?

… ker skoraj ni podjetja brez kanala YouTube

Če snemate video vsebine, jih obvezno morate naložiti tudi na YouTube. Na tem družbenem omrežju je dnevno več kot 2 milijona ogledov. Ko imate dovolj ogledov in naročnikov na svoj kanal YouTube, lahko tudi kaj zaslužite.

Stranke vas iščejo tudi na tem komunikacijskem kanalu

Če želite strankam nekaj razložiti ali jim pokazati uporabo vašega izdelka, je YouTube najpogostejši kanal, kjer ljudje iščejo navodila ali informacije o uporabi vašega izdelka. Tako, da obvezno izkoristite ta kanal za pomoč vašim strankam. Najpogosteje ljudje iščejo videe »How to make …«, torej, kako kaj narediti oziroma navodila za uporabo.

YouTube je drugi največji iskalnik na internetu

Presenečeni? Mogoče ste mislili, da je to Yahoo ali Bing. Dejstvo je, da je YouTube drugi največji iskalnik po Googlu. Torej, če imate video pravilno opremljen s pravimi naslovi in ključnimi besedami, vas bodo ljudje na internetu hitro našli.

YouTube je v lasti Googla

Ker je YouTubev lasti Googla, to pomeni, da bo vaša video vsebina visoko rangirana in najdena na iskalniku Google. Zato ga izkoristite in video vsebine primerno opremite s pravimi naslovi in ključnimi besedami. Poskrbite tudi, da imate urejen profil. Če boste to upoštevali, vas bodo uporabniki interneta lažje našli.

Vdelava video vsebin

YouTube omogoča, da video vsebine vdelate v svoje spletne strani in to povsem enostavno. Pod video vsebino, ki ste jo naložili, greste na Vdelaj in kodo dodate v HTLM-kodo na vaši spletni strani.

Enostavna uporaba

Danes ni več tako težko posneti video. Mobilni telefoni delajo zelo lepe posnetke in video lahko hitro pokažete svetu. Videoposnetki na YouTube so namreč preprosti. Posebna oprema ni potrebna! Če se želite z videom ukvarjati bolj profesionalno, nakup malo boljše opreme ni več takšen strošek. Edino, na kar pa morate biti pozorni, je, da je zvok kakovosten, torej, da se dobro sliši.

Približate se ljudem

Z video vsebino lahko izboljšate interakcijo med sabo, torej prodajalcem in svojimi rednimi ali potencialnimi strankami. Kot prodajalec lahko na zelo realen način predstavite svoj izdelek ali storitev. Če svoj proizvod tržite prek interneta, morate obvezno biti prisotni tudi na YouTube.

Kako začnemo z gradnjo seznama kontaktov s kanalom YouTube?

Najprej je treba zgraditi bazo uporabnikov, ki se odzivajo na vaše videe. Pri tem bo najbolj pomagalo redno objavljanje video vsebin. S personalizacijo video posnetkov in zanimivo vsebino boste zgradili pozitiven odnos z uporabniki. Ko posnamete video, obvestite o novem videu prijatelje na družbenih omrežjih, umestite video v e-novice in na spletno stran. In tako si boste zgradili svojo bazo enako mislečih.

YouTube vam omogoča doseg novih kupcev. Video vsebino soi tudi hitreje zapomnimo kot besedilo. Njegova velika prednost je, da je algoritem veliko boljši kot na primer pri Facebooku, če le uporabnikom dostavljate koristno vsebino. Lastnik pa je Google, kar le še dodatno poviša vašo pozicijo na spletnem iskalniku.

Žan Nekrep, podjetnik in svetovalec za digitalni marketing

avtorTanja Ciglarič
Marketing manager
Tanja se, z več kot 10 let izkušenj na področju marketinga, zadnja leta ukvarja predvsem z digitalnim marketingom. V mnogih letih je pridobila veliko dragocenih izkušenj, skozi njene roke pa je šlo veliko uspešnih digitalnih projektov. Sedaj želi svoje znanje deliti še z drugimi. Skozi svoje delo se srečuje z veliko podjetniki, zato je prišla do spoznanja, da je v Sloveniji še vedno veliko ljudi, ki premalo poznajo digitalni svet. Na trgu manjka informacij, kjer je digitalni svet predstavljen na enostaven način in s primeri dobrih praks. Zato bo z veseljem sodelovala z največjimi strokovnjaki v Sloveniji in se tako, na najboljše možne načine, trudila izobraževati in obveščati ljudi o prednostih interneta.

Dodaj odgovor