fbpx
SEO optimizacija

Kaj je spletna optimizacija in zakaj jo potrebujemo?

Optimizacija internet strani oziroma angleško “Search Engine Optimization (SEO)” danes predstavlja postopek predelave/priprave spletnih strani na način, da jih spletni iskalniki (google.com, bing.com, najdi.si, …) čim bolj učinkovito najdejo. To pomeni, da se ob kvalitetni optimizaciji internetnih strani določena spletna stran za izbrane ključne besede v internet iskalnikih uvrsti čim višje med ponujenimi rezultati.

Na dobro razvrstitev v iskalnikih vpliva vrsta pravil, ki jih je potrebno upoštevati že pri samem postopku zasnove in izdelave spletnih strani.

Ker danes samo kvalitetna optimizacija spletnih strani ni dovolj za zagotovitev visokih uvrstitev v iskalnikih za vse vaše ključne besede, Vam nudimo strokovno pripravo in spremljanje google oglaševanja.
Preverite ponudbo.

Zakaj je pomembna optimizacija spletnih strani in zakaj jo potrebujemo?

Kakovostna optimizacija spletnih strani je ključna za občutno povečanje obiska vaših spletnih strani. Le pravilno izbrane ključne besede vam prinesejo ciljne obiskovalce. Obisk z iskalnikov je daleč najkvalitetnejši obisk spletnih strani in je brezplačen.

Ali ste vedeli …

  • da je visoka uvrstitev v spletnih iskalnikih danes ključnega pomena?
  • da 90% obiskovalcev v iskalniku pregleda samo prvo stran z najdenimi rezultati?
  • da večino obiska vaših spletnih strani ustvarjajo ravno obiski iz web iskalnikov?

Se lahko optimizacije spletnih strani lotim sam?

“Optimizacija spletnih strani” eden izmed najpomembnejših korakov v celotnem procesu izdelave internet strani.

Na trgu številni ponudniki ponujajo in obljubljajo gradove v oblakih, ki naj bi jih boste dosegli s pomočjo njihove optimizacije spletnih strani. A žal je tako, da se za dejanskim procesom optimizacije spletnih strani skriva mnogo več, kot le številčno umeščanje ključnih besed v spletne strani.

Nestrokovna optimizacija spletnih strani lahko privede tudi do kaznovanja spletne stani s strani iskalnikov, kar privede do izpada obiskovalcev in kupcev.

Naj naštejemo le nekaj od pomembnejših faktorjev dobre optimizacije:

  • pravilna izdelava spletnih strani (kodiranje),
  • pravilna izbira ključnih besed,
  • pravilna umestitev ključnih besed v spletne strani

Tako je zelo pomembno, da je optimizacija strani opravljena kvalitetno in strokovno.

Kakšen je strošek optimizacije spletnih strani?

Za vse izdelke, ki jih izdelamo, je strošek osnovne optimizacije spletnih strani brezplačen in je vključen v ceno projekta.

Tako vam zagotovimo enkratno ponudbo, saj v sleherni projekt izdelave spletnih strani vključimo vse naše znanje in dolgoletne izkušnje o optimizaciji spletnih strani za izbrane ključne besede in fraze.

Že v postopku izdelave spletnih strani upoštevamo postavitev ključnih besed in fraz, ki zadevajo vašo dejavnost. Na koncu postopka izdelave pa v sodelovanju z vami in uporabo naših orodij ter znanja opravimo še končno optimizacijo spletnih strani za izbrane besede in to brezplačno.

Kaj pa, če želim obširno optimizacijo s spremljanjem rezultatov?

Znotraj naše ponudbe nudimo tudi dodatno optimizacijo spletnih strani. Vsak primer obravnavamo individualno, tako da na podlagi pogovora ter pričakovanj skupaj opredelimo zahteve in cilje. Glede na slednje se določimo stroške, ki so vezani na rezultat optimizacije.

avtorJerneja Lobnik Ornik
Odgovorna urednica
Jerneja je strokovnjakinja na področju digitalnega marketinga, oblikovalka spletnih strani, grafična oblikovalka, predavateljica in avtorica spletnih vsebin. Vizionarka, načrtovalka in graditeljica novih, boljših spletnih izkušenj. Ima več kot 10 let izkušenj z izdelavo spletnih mest, mediji, grafičnim oblikovanjem in digitalnim marketingom. Je projektno usmerjena oseba, vedno teži k izboljšanju obstoječega stanja in dosegu cilja. Izdelala je že ogromno avtorskih projektov, med drugim tudi tiskane revije in spletne portale. Je zelo intuitivna in optimistična, v ljudeh pa vedno iščem njihov potencial. Verjame v zmago s povezovanjem in širjenjem znanja ter izkušenj.

Dodaj odgovor