fbpx
MARKETINŠKI TRENDI

Kako zgraditi uspešen coaching, mentorski ali svetovalni posel

POSLOVNI COACHING MARTINA ZORC

Če neko strokovno področje obvladate tako zelo, da lahko s svojim znanjem in izkušnjami kakovostno pomagate ljudem, da v neki sferi svojega življenja doživijo transformacijo, in bi radi geografsko neodvisen posel, ki omogoča lepe prihodke in fleksibilen urnik, je posel, s katerim pomagate strankam pri transformaciji, odlična izbira.

Na začetku se je priporočljivo osredotočiti na individualno delo s strankami. Lansirati skupinske programe, spletne tečaje in članska spletna mesta zahteva veliko več virov in truda, da postavite potrebno spletno infrastrukturo in do določenega datuma oziroma vsak mesec privabite večje število strank.

Če delate s posamezniki, s podjetniki ali komer koli drugim, vam bo spodnjih šest korakov prihranilo mesece in leta iskanja pravega prijema. Če dodate še miselnost uspešnih, zdrav odnos do denarja, prodaje in podjetništva ter svojo najboljšo – še zmeraj avtentično! – različico z veliko pozitivne energije, in dovolj dolgo vztrajate, testirate, poslušate trg in sebe, je uspeh (ki je vedno posledica kombinacije notranjih in zunanjih strategij) samo vprašanje časa. (Če ste si za stranke izbrali večja podjetja, organizacije oziroma korporacije, je način pridobivanja poslov bistveno drugačen od
spodaj opisanega; med drugim je večji poudarek na neposrednem in manjši na privlačnostnem marketingu).

Kateri so ti koraki, vam je Martina zaupala v drugi številki revije INTERNET.

avtordr. Martina Zorc
PODJETNIŠKA MENTORICA
Dr. Martina Zorc, po izobrazbi pravnica z doktoratom iz mednarodnega vesoljskega prava, je mednarodna predavateljica in podjetnica. V okviru Kluba678 (Klub678.si) kot podjetniška mentorica, certificirana denarna coachinja in strateginja digitalnega komuniciranja, s holističnim pristopom (kombinacijo notranjih in zunanjih strategij uspeha) pomaga podjetjem pomnožiti rezultate in optimizirati resurse, ki jih vlagajo v rast.