fbpx
DRUŽBENA OMREŽJA

Pomen socialnih omrežij

Spletna omrežja postajajo eden glavnih marketinških orodij. Velika večina uporabnikov prisega na Facebook, saj omogoča pripravo učinkovitih prodajnih akcij. Twitter je namenjen deljenju mnenj, Linkedin pa komuniciranju in povezovanju poslovnih uporabnikov in iskanju poslovnih partnerjev.

Facebook

Na Facebook-u lahko ustvarimo spletno mesto za podjetje, blagovno znamko ali posel. S postavitvijo spletne strani na Facebook-u tako ustvarimo skupnost oboževalcev s katerimi lahko nato komuniciramo. Preko dodatnih Facebook aplikacij lahko pridobivamo nove potencialne stranke. Uporabljamo ga lahko tudi za oglaševanje, ki velja za eno izmed učinkovitejših na spletu. Pri izbiri oglaševalske akcije lahko natančno določimo ciljno publiko, starost, spol, državo, izobrazbo, jezik…

https://www.facebook.com/

Twitter

Je mikroblogna storitev, ki omogoča pošiljanje kratkih sporočil. Vsebujejo lahko le 140 znakov. Spremenimo ga lahko v močno marketinško orodje, saj z ustvarjanjem sporočil pridobite uporabnike, ki vam sledijo in tako prejemajo vsa vaša sporočila.

https://twitter.com/

Linked In

Je največje svetovno poslovno družabno omrežje, ki povezuje ljudi, ki iščejo nove poslovne priložnosti. Glavni namen pridružitve k omrežju je vodenje lastne kariere. Z ustvarjanjem profila si napravimo zbirko podatkov z vsemi svojimi izkušnjami in znanjem. Z iskanjem našega imena na Googlu bodo delodajalci in ostali interesenti prejeli povezavo na naš Linked In profil. Na tak način lahko pustimo dober poslovni vtis.

https://www.linkedin.com/

Google Plus

Je projekt družabnega deljenja, ki združuje Gmail, Android, Chrome in ostala Googlova orodja. Plani za prihodnost tega omrežja so zelo pozitivni, saj bi naj predstavljalo prihodnost Googla in močno spremenilo način deljenja informacij in komuniciranja.

https://plus.google.com/

Skype

Je brezplačno spletno telefonsko omrežje, ki omogoča komuniciranje preko video ali glasovnega pogovora. Omogoča tudi konferenčne pogovore, ki vključujejo do 5 uporabnikov. Zraven tega omogoča še prenos besedilnih sporočil in datotek med uporabniki.

http://www.skype.com/

‎Flickr

Je spletno mesto, ki omogoča gostovanje za fotografije in videoposnetke in je namenjeno deljenju vsebine z drugimi uporabniki na spletu. Fotografije lahko nalagamo preko interneta, mobilnega telefona, elektronske pošte ali namizne aplikacije.

https://www.flickr.com/

avtorJerneja Lobnik Ornik
Odgovorna urednica
Jerneja je strokovnjakinja na področju digitalnega marketinga, oblikovalka spletnih strani, grafična oblikovalka, predavateljica in avtorica spletnih vsebin. Vizionarka, načrtovalka in graditeljica novih, boljših spletnih izkušenj. Ima več kot 10 let izkušenj z izdelavo spletnih mest, mediji, grafičnim oblikovanjem in digitalnim marketingom. Je projektno usmerjena oseba, vedno teži k izboljšanju obstoječega stanja in dosegu cilja. Izdelala je že ogromno avtorskih projektov, med drugim tudi tiskane revije in spletne portale. Je zelo intuitivna in optimistična, v ljudeh pa vedno iščem njihov potencial. Verjame v zmago s povezovanjem in širjenjem znanja ter izkušenj.

Dodaj odgovor