fbpx
E-izobraževanje

Tudi pri nas e-izobraževanja kmalu v vseh podjetjih

Rešitev za podjetja, ki sledijo sodobnim trendom

e-izobraževanje tanja ciglarič

E-izobraževanja niso več muha enodnevnica. Podjetniki izkoriščajo številne prednosti izobraževanj na daljavo..

Uporaba e-izobraževanj v Sloveniji v podjetjih se počasi izboljšuje, vendar se mnogi še vedno ne zavedajo številnih prednosti. V digitalni dobi se podjetja sicer skušajo prilagoditi in počasi spreminjajo tudi pogled na izobraževanja svojih zaposlenih. To ne pomeni, da popolnoma črtajo standardna izobraževanja v učilnici. Se pa nekateri že zavedajo prednosti e-izobraževanj in jih s pridom izkoriščajo. Iz prakse se sicer priporoča kombinirana oblika izobraževanja. V učilnici in hkrati na e-izobraževalnih platformah.

V primerjavi z zastarelimi oblikami izobraževanja, e-izobraževanje učencu omogoča izboljšano in bolj dinamično izkušnjo. E-izobraževanja sicer ne bodo izpodrinila standardnih izobraževanj so pa odlična dopolnitev.

Več znanja in boljši rezultati

Podjetja, ki svojim zaposlenim omogočajo e-izobraževanja, v povprečju zaslužijo približno 26 % več na zaposlenega. Odstotek je previsok, da bi ga kar spregledali. Ne glede na to, ali ste malo podjetje, ki je pred kratkim odprlo svoja vrata ali večji gospodarski subjekt, ki ima več tisoč zaposlenih, je redno usposabljanje vaših zaposlenih ena od najpomembnejših zadev, če želite ostati med vodilnimi na svojem področju.

Prednosti e-izobraževanj:

  • Zmanjšuje stroške usposabljanja (stroške predavatelja, prevoza, prostora).
  • Takojšna dostopnost do novih vsebin (novosti v podjetju; hitro posodabljanje – ažurnost).
  • Sprotno preverjanje znanja (sprotno preverjanje osvojenega znanja s testi; certifikati za uspešna testiranja znanja). Večja prožnost v času, kraju, tempu in vsebini izobraževanja (izobražujemo se lahko povsod, kjer imamo dostop do interneta).
  • Izboljšanje produktivnosti in kakovosti dela zaposlenih (zaslužek podjetja v povprečju okoli 26 % več na zaposlenega).
  • Personalizirano izobraževanje (dostop do že obstoječih vsebin; nove vsebine, ki jih podjetje naloži samo).
  • Ponuja zaposlenim možnost dostopa do informacij, ko jo najbolj potrebujejo (samostojnost pri izbiri učne poti).
  • Prilagodljivost (sposobnost sistema, da se prilagodi enemu ali več tisočim uporabnikom).
  • Možnost prilagajanja učnih pristopov posameznikovim potrebam (priprava po meri glede na dejavnost, ki jo ponuja podjetje; dopolnjevanje e-gradiv)
  • Zaposlenim omogoča, da imajo nadzor nad svojim usposabljanjem.
  • Višja stopnja pomnjenja (tudi do 60 % višja kot pri klasičnem učenju).
avtorJan Ternjak
izobraževanje
Jan se je uveljavil predvsem v medijskem svetu. 10 let delal v medijih kot so Radio City, Planet TV ter Maribor24 kot novinar in urednik. Prav tako se je v tem času veliko pojavljal na odru kot povezovalec prireditev, voditelj in komentator. Svoje izkušnje iz medijev je prenesel v PR-ovstvo, kjer skrbi predvsem za znane slovenske športnike. Želje po napredovanju in učenju novih stvari v njem rastejo od nekdaj. Tako ga je pot vodila tudi v BigU akademijo, ki je ena izmed vodilnih podjetij na področju izobraževanj. Podjetjem svetuje na področju e-izobraževanj, kjer vsako izmed njih dobi to kar potrebuje. S podjetji sodeluje tako doma kot tudi v tujini.

1 komentar

Dodaj odgovor