fbpx
DogodkiDOGODKINOVICE

WEBSI – največje tekmovanje za digitalne projekte

Že deveto leto zapored v Sloveniji poteka tekmovanje za digitalne projekte z najštevilčnejšo žirijo (letos ta šteje kar 107 strokovnjakov za digitalno poslovanje in marketing) in največjim številom prijavljenih projektov. Zmagovalce v 23 kategorijah, katerim bo skupaj z vzporednimi tekmovanji podeljenih 31 nagrad, bodo razglasili septembra na WEBSI dnevu v Ljubljani. Dogodek velja za osrednje druženje slovenskih navdušencev za digital. Prijave projektov do 15. maja!

Projekt WEBSI Spletni prvaki je v devetih letih obstoja postal največje in najuglednejše tekmovanje za digitalne projekte v Sloveniji. Vsakoletni cilj projekta je izpostaviti tiste digitalne projekte ter njihove ustvarjalce, ki so zaznamovali preteklo leto, dvignili nivo slovenskega digitalnega komuniciranja ter poslovanja v širšem smislu in nakazali ali postavili nove trende.

Na tekmovanje prijavljene projekte ocenjuje 107 članska žirija, sestavljena iz najuglednejših slovenskih strokovnjakov za digitalno poslovanje in marketing. V letu 2020 ji predseduje Andrej Krajner, direktor komuniciranja v NLB Skupini.  

 Projekti se za prestižne naslove WEBSI Spletnih prvakov potegujejo v 23 kategorijah, z vzporednimi tekmovanji pa organizatorji skupaj podelijo 31 nagrad. Pri metodologiji ocenjevanja projektov se pri WEBSI-ju zgledujejo po najuglednejših tovrstnih tekmovanjih v tujini, metodologijo pa letno prilagajajo novim razmeram in trendom. Vse projekte člani žirij ocenjujejo na daljavo in tudi sami zmagovalce spoznajo šele na razglasitvi. Prijave na tekmovanje so možne še do 15. maja

Vsakoletni projekt se zaključi z WEBSI dnevom – festivalom slovenskega digitalnega komuniciranja, ki bo letos 24. septembra v Ljubljani. Celodnevnemu dogodku bo sledila večerna svečana podelitev.

Letošnji novosti: »naj naročnik« in »digital proti koronavirusu«

Tekmovanje sledi duhu časa in vsako leto uvaja številne novosti: letošnji sta dve. Prva je nova kategorija digital proti koronavirusu, v katero je prijava projekta brezplačna, namenjena pa je pravzaprav vrsti kriznega digitalnega poslovanja, digitalnim projektom, povezanih z reševanjem in blaženjem učinkov te epidemije. Drugo novost predstavlja nova nagrada naj naročnik, namenjena naročniku, ki je v preteklem letu nosilec najboljših digitalnih projektov.

Tudi letos bo podeljena nagrada zmagovalcu ljudstva, torej projektu, ki ga širša splošna javnost prepozna kot najboljšega – glas ljudstva bo odprt v juniju, sodeluje pa lahko prav vsak. Razglasili pa bo tudi naj digitalca 2020 – tistega posameznika, ki je s svojim delom na področju digitalnega poslovanja pustil največji pečat v preteklem letu. Za slednji naziv lahko kandidata nominira brezaplačno prav vsak, tudi vi.

Projekte lahko prijavite TUKAJ!

avtorTanja Ciglarič
Marketing manager
Tanja se, z več kot 10 let izkušenj na področju marketinga, zadnja leta ukvarja predvsem z digitalnim marketingom. V mnogih letih je pridobila veliko dragocenih izkušenj, skozi njene roke pa je šlo veliko uspešnih digitalnih projektov. Sedaj želi svoje znanje deliti še z drugimi. Skozi svoje delo se srečuje z veliko podjetniki, zato je prišla do spoznanja, da je v Sloveniji še vedno veliko ljudi, ki premalo poznajo digitalni svet. Na trgu manjka informacij, kjer je digitalni svet predstavljen na enostaven način in s primeri dobrih praks. Zato bo z veseljem sodelovala z največjimi strokovnjaki v Sloveniji in se tako, na najboljše možne načine, trudila izobraževati in obveščati ljudi o prednostih interneta.