fbpx
Video marketing

Zakaj uporabiti video vsebino v svojih promocijskih aktivnostih?

Video lahko uporabimo za različne namene npr. za:

  • predstavitev na spletni strani za promocijo podjetja ali izdelka,
  • promocijske aktivnosti na družbenih omrežjih (Facebook, Instagram, Youtube, Vimeo,…)
  • vedno več se uporablja v e-mail kampanijah,…

Z družbenimi omrežji kot so Vimeo, YouTube, Facebook in Instagram, lahko dobimo milijone ogledov na dan. Najboljše od vsega je, da lahko z video vsebino dosežemo tudi uvrstitev na prva mesta iskalnikov, kjer je vaše podjetje izpostavljeno na milijone potencialnim kupcev. Samo si zamišljajte, da nekdo vašo storitev ali produkt najde na iskalniku Google in naenkrat se pojavi vaš video. Stranka bo zagotovo kliknila, da pridobi več informacij.

7 razlogov, zakaj uporabiti video vsebino v svojim promocijskih aktivnostih:

1.razlog: Z video vsebino lahko preprosto in na bolj učinkovit način ponudimo svoje tržno sporočilo, ker sporočilo vpliva na več različnih čutil. Uporaba zvoka in slike sproži poseben občutek in boljše razumevanje ideje. Gledanje video vsebine potrebuje malo pozornosti in lahko zadrži ljudi, ki bi si drugače odločili pogledati že druge storitve ali izdelke.

2.razlog: Eden izmed najboljših prednosti video marketinga je, da se poveča čas trajanja, ki ga oseba preživi na spletni strani. Vaše ciljno občinstvo si bo zapomnilo, kaj so videli in slišali, za razliko od drugih metod trženja. To je najboljši način, da predstavite svoje izdelke, storitve in da pojasnite, kako delujejo. Danes lahko družbena omrežja in e-pošto uporabite za distribucijo svojih videoposnetkov.

3.razlog: Inovativna tehnologija je omogočila izdelavo poceni videov, ker so programi za izdelavo videjev, kamere in drugi pripomočki, sedaj na voljo po ugodnih cenah. Mnoga podjetja zdaj ponujajo video po zelo dostopnih cenah.

4.razlog: Uporaba video vsebin vam tudi pomaga pri pridobivanju zaupanja občinstva, da občinstvo razume, da je za trženje izdelka potreben čas in trud. S tem podjetje ustvarja pozitiven vtis, da je družba zelo resna in skrbi za svojo podobo ter da želi pritegniti pozornost. Kot veste, uspeh se začne s prvim vtisom.

5.razlog: Pretekle raziskave so pokazale, da več kot 79% ljudi, ki uporabljajo internet, najpogosteje gledajo različne video posnetke. Zato je ta medij zelo močan, in če je video dobro narejen in učinkovit, lahko dela čudeže za vsako podjetje.

6.razlog: Pri uporabi spletnih iskalnikov, uporabniki interneta preverijo, kaj vse je na prvi strani rezultatov. Najpogosteje so videji v iskalnikih višje razvrščeni kot slike in besedila, kar pomeni, da imate večjo možnost, da vas stranke najdejo in s tem prenesete vaše tržno sporočilo.

7.razlog: Eden izmed najboljših prednosti video trženja je, da videoposnetki, ki jih ustvarite, bodo vidni več let in bodo s časoma pridobivali veliko ogledov. Običajni oglasi izginejo v kratkem času, s posnetki na video družbenih omrežjih in spletnih straneh, pa živijo več let.

avtorTanja Ciglarič
Marketing manager
Tanja se, z več kot 10 let izkušenj na področju marketinga, zadnja leta ukvarja predvsem z digitalnim marketingom. V mnogih letih je pridobila veliko dragocenih izkušenj, skozi njene roke pa je šlo veliko uspešnih digitalnih projektov. Sedaj želi svoje znanje deliti še z drugimi. Skozi svoje delo se srečuje z veliko podjetniki, zato je prišla do spoznanja, da je v Sloveniji še vedno veliko ljudi, ki premalo poznajo digitalni svet. Na trgu manjka informacij, kjer je digitalni svet predstavljen na enostaven način in s primeri dobrih praks. Zato bo z veseljem sodelovala z največjimi strokovnjaki v Sloveniji in se tako, na najboljše možne načine, trudila izobraževati in obveščati ljudi o prednostih interneta.

Dodaj odgovor